Arkivsøk for journalister (Heftet)

Forfatter:

Tarjei Leer-Salvesen og Maren Sæbø

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 128
Forlag: IJ-forlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202497255
Kategori: Journalistikk og mediefag og Journalistikk
Fag: Journalistikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Arkivsøk for journalister

Arkivsøk for journalister ser på mulighetene som ligger i arkivsøk som journalistisk metode. Boken tar for seg norske og internasjonale arkiver, og redegjør for digital tilgang, verktøy og innsynsrettigheter.

Nyheter er ikke bare det som skjer her og nå. God journalistikk handler like gjerne om å avdekke sammenhenger som ikke tidligere har vært kjent. Skal man bli flink til det, må man beherske metoder for å jobbe i dybden med mange slags kilder.

Boken kan fungere som en håndbok, eller den kan rett og slett være til inspirasjon for alle som vil bli bedre til å utforske andre kilder enn dem man kan ringe til eller kontakte på sosiale medier. Den inneholder en rekke eksempler på god og kreativ bruk av arkivmateriale, og har en oversikt over noen viktige arkiv bak i boken.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Arkivsøk for journalister

«Eksemplene, og måten de blir brukt på for å illustrere muligheter og inspirere til kreativitet, er etter mitt syn bokas sterkeste side. En annen av bokas sterke sider er at den viser en stor del av bredden i hva slags arkivinstitusjoner og ulike andre samlinger og søkeverktøy som finnes og som kan være aktuelle å bruke. [...] Den er velskrevet, praktisk rettet, og glir sømløst og godt mellom konkrete eksempler og generelle forklaringer.»

Herbjørn Andresen, Tidsskriftet Arkiv 7/2016

Til toppen

Forfatter(e)

Tarjei Leer-Salvesen har over 20 års erfaring som journalist, blant annet fra NRK Brennpunkt, Dagbladet og Klassekampen. Nå jobber han i Fædrelandsvennen og sitter i Pressens offentlighetsutvalg.

Maren Sæbø har bakgrunn som historiker, journalist i Klassekampen og Ny Tid og mangeårig redaktør av Verdensmagasinet X. I dag er hun frilansjournalist med nyheter og historie fra Afrika som hovedfokus.