Alt du trenger å vite om pensjon (Innbundet)

Forfatter:

Alexandra Plahte og Hilde Nordstoga

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202391591
Kategori: Velferdsrett , Finans , Organisasjon og ledelse og Arbeidsrett
Fag: Arbeidsrett, Finans, Organisasjon og ledelse, Velferdsrett
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Alt du trenger å vite om pensjon

Alt du trenger å vite om pensjon fremstiller temaet pensjon på en lettfattelig måte. Ved hjelp av praktiske eksempler og illustrasjoner synliggjøres konsekvenser av aktuelle pensjonsvalg for så vel arbeidsgiver som arbeidstaker. Boken fremstiller helheten i pensjonssystemet på en unik måte og gir et godt grunnlag for økonomiplanlegging. Den er rik på nyttige tips og synliggjør mulige fallgruver. Forfatterne deler sine erfaringer med pensjonsreformen og redegjør for nye regler og forslag til nye tjenestepensjonsprodukter. De går blant annet grundig gjennom reglene om tjenestepensjon, med tips til hva bedriftene bør tenke på for å kunne foreta riktige valg. Boken er à jour per mars 2013, med blant annet Banklovkommisjonens delutredning II og III.

Alt du trenger å vite om pensjon henvender seg både til privatpersoner, ansatte og bedrifter i privat og offentlig sektor. I bedriftene vil den være spesielt nyttig for alle som arbeider med pensjon, økonomi, seniorpolicy, omstilling m.m.

Som leser får du en brukervennlig oversikt over pensjon fra folketrygden og arbeidsforhold samt private ordninger. Følgende tema behandles:

  • Alderspensjon
  • AFP – avtalefestet pensjon
  • Annen førtidspensjon, gavepensjon samt pensjon for lønn over 12 G
  • Uføreytelser
  • Etterlattepensjon
  • Pensjon og skatt

Boken er skrevet av to av Norges fremste og mest erfarne eksperter på pensjon, Alexandra Plahte og Hilde Nordstoga.

Til toppen

Forfatter(e)
Hilde Nordstoga er jurist og fagsjef i konsulentselskapet Gabler Steenberg & Plahte as. Hun har de siste tolv årene arbeidet som juridisk og økonomisk rådgiver innenfor pensjonsområdet og har bred erfaring som kurs- og foredragsholder. Tidligere arbeidet hun i mange år med pensjons- og trygdeytelser etter folketrygdloven og ulike trygdeavtaler i NAV Internasjonalt. Nordstoga har også skrevet fagartikler for ulike tidsskrifter.
Alexandra Plahte er jurist og partner i konsulentselskapet Gabler Steenberg & Plahte as. Hun jobber som uavhengig rådgiver for offentlige og private virksomheter og deres ansatte innenfor pensjon og omstillinger. Plahte er kjent for sine evner til å formidle komplekst stoff på en forståelig måte. Hun brukes mye som foredragsholder og er stadig å se i media.