Alle tiders historie Vg2–3

Alle tiders historie Lærernettsted (Nettsted)

Fra de eldste tider til våre dager

Forfatter:

Trond Heum, Kåre Dahl Martinsen, Tommy Moum og Ola Teige

Forfatter:
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2013
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202420543
Kategori: Historie
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Historie
Varighet: Fram til 31.08.2020
Nivå: Vg2, Vg3
Komponent: Digital ressurs
Om utgivelsen Alle tiders historie Lærernettsted
Lærernettstedet til Alle tiders historie gir perspektiver på historieundervisning og tips om hvordan læreverket kan anvendes i timene. Lærernettstedet er for alle tre historiekursene: historie Vg2, Vg3 og påbygging.På nettstedet finner du også annet faglig og pedagogisk ressursstoff som kan være til inspirasjon og nytte i en travel skolehverdag.
  • Årsplaner med forslag til emnefordeling og fagprogresjon gjennom skoleåret
  • Undervisningsopplegg der de ulike elementene i læreverket (grunnfortelling, metodiske rammer og oppgaver i bok og på nett) inngår i en helhet
  • PowerPoints til alle kapitler
  • Forslag til prøver og andre vurderingssituasjoner
  • Vurderingskriterier
  • Eksamensopplegg med temaer og problemstillinger
  • Lenker til filmer og annet ressursstoff

Kjøper du Alle tiders historie Lærernettsted med atlas får du også tilgang til Historisk atlas digital med 100 animerte kart som du kan bruke i undervisningen for samme pris.
Tilgang til lærernettstedet krever lisens og innlogging.

Til toppen

Forfatter(e)

Tommy Moum er idéhistoriker og er lektor ved Horten videregående skole der han underviser i fagene norsk, historie og filosofi og historie. Moum er en av fire hovedforfattere på Alle tiders historie. Han er hovedforfatter læreverket Historie og filosofi og flere andre utgivelser til videregående skole: flere av Å lykkes med titlene og Kunsten å påvirke - retoriske tekster fra Holberg til i dag og som medforfatter på Kontakt Påbygging.

Trond Heum er lektor og fagutvikler ved Sandefjord videregående skole. Han har historie hovedfag, samt norsk, mediefag og statsvitenskap som øvrig fagkrets. Heum har også erfaring som foreleser i historie på lærerutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og i mediekunnskap ved Høgskolen i Vestfold. Heum er en av fire hovedforfattere på historieverket Alle tiders historie. Han er spesielt opptatt av bruk av film i undervisningen og har skrevet bøkene Bli kjent med film (Læremiddelforlaget 2004), Film i prosjektarbeid (Læremiddelforlaget 2004) og Medieetikk for alle (Læremiddelforlaget 2007).

Kåre Dahl Martinsen er professor i europeisk sikkerhetspolitikk ved Forsvarets Høgskole. Han har doktorgrad i statsvitenskap. Dahl Martinsen er en av fire hovedforfattere på Alle tiders historie og har skrevet kapitlene fra føreste verdenskrig og frem til i dag. Han har forsket på europeisk samarbeid før og etter Murens fall. Dahl Martinsen har arbeidet som lektor i den videregående skolen.

Ola Teige er historiker, og ansatt som leder for Kontor for samfunnskontakt og FoU-koordinator ved Høgskulen i Volda. Teige skrev i 2008 en doktoravhandling om elitens sosiale nettverk i Norge på 16-1700-tallet og har siden forsker på korrupsjon i det norske embetsverket 1790-1830. Teige er en av fire hovedforfattere på Alle tiders historie for videregående skole. Han har utgitt flere artikler og bøker, og er blant annet medforfatter av Den mislykkede spionen. Fortellingen om kunstneren, journalisten og landssvikeren Alfred Hagn (Humanist forlag 2010). De ukjente krigerne. Nordmenn i Første verdenskrig (Humanist forlag 2014) og Kragerøs historie (2016). Han har også erfaring som sensor, veileder og foreleser på universitets- og høyskolenivå.

Alle tiders historie Vg2–3
Alle tiders historie er Cappelen Damms nye historieverk fra 2013/2014. Utformingen av læreverket er komponert på en gjennomført måte for å støtte effektiv lesing og arbeid med faget.