Aktiv dødshjelp (Ebok)

Etikk ved livets slutt

Forfatter:

Ole Martin Moen og Aksel Braanen Sterri

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 130
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 2.17 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202674441
Kategori: Helse- og sosialfag og Filosofi
Fag: Filosofi, Helse- og sosialfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Aktiv dødshjelp

I Norge er alle former for aktiv dødshjelp forbudt. Samtidig ønsker flertallet i befolkningen å oppheve forbudet. I Aktiv dødshjelp: etikk ved livets slutt tar Ole Martin Moen og Aksel Braanen Sterri for seg argumentene for og mot å tillate aktiv dødshjelp.

Boken gjør den etiske debatten om aktiv dødshjelp klar og forståelig, og presenterer de sterkeste argumentene på begge sider. Forfatterne gjør også rede for hvordan de selv vurderer argumentene. De tar til orde for at aktiv dødshjelp bør bli tillatt og skisserer en modell for hvordan det kan reguleres.

Til toppen

Andre utgaver

Aktiv dødshjelp
Bokmål Heftet 2019
Forfatter(e)

Ole Martin Moen (f. 1985) har en doktorgrad i filosofi og er forsker ved Universitetet i Oslo og førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge. Han arbeider med teoretisk og anvendt etikk, og er leder for forskningsprosjektet «What should not be bought and sold?», som er finansiert av Norges forskningsråd. Moen har tidligere vært tilknyttet University of Oxford. Han er fast husfilosof på Verdibørsen på NRK P2 og en av grunnleggerne av Humanistskolen, en ungdomsskole i Oslo som vektlegger filosofi og kritisk tenkning.

Aksel Braanen Sterri (f. 1987) er doktorgradsstipendiat i filosofi ved Universitetet i Oslo. Han arbeider med anvendt etikk og etikkmetode, og skriver en doktoravhandling tilknyttet forskningsprosjektet «What should not be bought and sold?». I 2019 er Sterri tilknyttet University of Oxford og Harvard University. Sterri er utdannet statsviter, forfatter av boken Tilbake til politikken: Hvordan Arbeiderpartiet igjen skal bli folkets parti (2014) og kommentator i Dagbladet.