Grunnleggende behov (Heftet)

Forfatter:

Jørn Stordalen, Kari Krüger Grasaas og Olav Johannes Hovland

Legg i ønskeliste

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 128
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788276346275
Kategori: Helse- og sosialfag
Fag: Helse- og sosialfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Grunnleggende behov
For å gi god pleie og omsorg til ulike pasientgrupper er det helt avgjørende å ha kunnskap om menneskelige behov. I denne boken gir forfatterne en enkel og kortfattet innføring i de grunnleggende behovene. Temaer som tas opp, er mestringskapasitet og ressurser, vitale funksjoner, ernæring og eliminasjon, personlig hygiene, aktivitet og hvile, sosial kontakt, åndelige/eksistensielle behov og konsekvenser av fysisk inaktivitet og immobilitet.

De grunnleggende behovene blir sett i sammenheng med hva som påvirker behovene, og hva som er sykepleierens oppgave når pasienten er avhengig av hjelp fra andre.

Til toppen

Forfatter(e)
Kari Krüger Grasaas er utdannet sykepleier og er cand.polit. i sosiologi. Hun er ansatt som universitetslektor ved Universitetet i Agder.
Olav Johannes Hovland er sykepleier, intensivsykepleier og Cand.san.

Han er i dag universitetslektor ved Universitetet i Agder, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, hvor han underviser og veileder i bachelor sykepleie.
Jørn Stordalen er utdannet sykepleier og er kandidat i sykepleievitenskap. Han har tidligere vært ansatt som førstelektor ved Universitetet i Agder. Nå jobber han som web- og forlagsredaktør ved Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse.