Akademisk skriving - en skriveveiledning (Ebok)

Forfatter:

Simen Andersen Øyen og Birger Solheim

Forfatter: , og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 0.92 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202472023
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Metode og studieteknikk , Lese- og skriveopplæring , Historie, religion og filosofi og Samfunnsvitenskap
Fag: Historie, religion og filosofi, Lese- og skriveopplæring, Metode og studieteknikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Akademisk skriving - en skriveveiledning

Du kan lese og pugge så mye du orker, men det er de skriftlige arbeidene du produserer i løpet av studiet du i hovedsak evalueres ut fra. Du får med andre ord ikke karakterer ut fra hva du kan, men ut fra hvordan du formidler dette i en tekst.

Akademisk skriving - en skriveveiledning skal hjelpe deg til nettopp det: å knekke den akademiske skrivekoden og få deg i gang med å skrive tekster slik sensorene vil ha dem. Å bli flink til å skrive krever øvelse på lik linje med å lære å spille piano eller å bli en dyktig fotballspiller. Og den samme regelen gjelder her: Regelmessig øvelse gjør mester.

Forfatterne gir studentene pedagogiske råd om hvordan de bør jobbe med en tekst, hvordan de kan komme tidlig i gang med skrivingen, og hvordan de kan forstå og gjøre bruk av den akademiske genren når de studerer. Rådene som gis illustreres med teksteksempler fra bachelor- og masteroppgaver.

Forfatterne har i en årrekke undervist og veiledet studenter i førstesemesteremnet Akademisk skriving ved Universitetet i Bergen. Simen Andersen Øyen er stipendiat ved Senter for vitenskapsteori (UiB) og Birger Solheim er førsteamanuensis ved Institutt for filosofi og førstesemesterstudier (UiB).

I tillegg har Anders Johansen, professor i sakprosastudier (UiB), skrevet kapittelet «Sett i gang!».

Denne e-boka tilsvarer p-bokas 1. utgave, utgitt 2013.

Til toppen

Andre utgaver

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Anders Johansen (f. 1952) er utdannet sosialantropolog, og arbeider som professor i sakprosastudier ved Universitetet i Bergen. Han har utgitt en rekke essays, fag- og debattbøker. I 2008 fikk han Språkprisen for «fremragende bruk av norsk språk i sakprosa». Siste bøker: Skriv! Håndverk i sakprosa (2009), Etter oss. Samtale på det siste (2010) og Kunnskapens språk. Skrivearbeid som forskningsmetode (2012).

Birger Solheim er førsteamanuensis i tysk litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen og jobber nå som faglig koordinator for Akademisk skriving. Han har publisert bøker, vitenskapelige artikler, intervjuer, oversettelser og bokanmeldelser både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg har han holdt en rekke foredrag og workshops om skriving for forskjellige fagmiljøer.

Simen Andersen Øyen har mastergrad i filosofi og er stipendiat ved Senter for Vitenskapsteori ved Universitetet i Bergen. Han jobber med avhandlingen 'Multiple moderniteter' og 'multiple demokratier': en kritisk tilnærming til spørsmålet om demokratisering i Kina. Han har publisert flere artikler og blant annet vært medredaktør på antologien "Markedets fremtid" (2010) og "Humanioras fremtid" (2011).