Access to English: Literature

Access to English: Literature (2008) (Heftet)

Forfatter:

Anthony, Burgess, Sørhus og Mikkelsen

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Engelsk
ISBN: 9788202274481
Kategori: Engelskspråklig litteratur og kultur
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Engelskspråklig litteratur og kultur
Nivå: Vg3
Komponent: Grunnbok
Om utgivelsen Access to English: Literature (2008)

Boka gir en grundig innføring i de litterære strømningene og samfunnsutviklingen forøvrig i periodene. Forfatternes mål er å gi elevene et solid faglig grunnlag gjennom oversiktstekster - på en form og i et språk som motiverer

.Litteraturutvalget til de forskjellige periodene er gjort etter flere kriterier: den skal være representative for perioden, men også allmenngyldig. Det har vært viktig å vise at eldre litteratur ikke er museumsstykker, men levende uttrykk som kommuniserer også med i vår tid.

Ikke bare litteratur
I tillegg til litteratur, fins blant annet artikler og opplegg omkring kunst, musikk, arkitektur og film. Elevene kan høre og se ideer og tanker i periodene, ikke bare lese om dem. Vi har lagt stor vekt på utvelgelsen av illustrasjoner, og mange av dem er satt inn i en kontekst og krever like stor oppmerksomhet som en tekst.

Skriftlig og muntlig kommunikasjon
Kurset setter høye krav til både skriftlig og muntlig framstillingsevne hos elevene. Boka inneholder fem grundige ”skrivekurs” med oppgaver som leder dem trinnvis gjennom de forskjellige fasene fram til et vellykket essay.

Lærer-CD-er
Alle litterære tekster, dikt, sanger og lytteøvinger er innspilt på CD. Et utvalg av tekstene vil også ligge som lydspor på nettstedet access.cappelen.no

access.cappelen.no
Access to English: Literature får et innholdsrikt, gratis fagnettsted med egen ressurs for læreren. Hver tekst får ekstra materiale. Her vil elevene finne stoff til ekstra fordypning i litteratur, kunst, musikk og arkitektur.

Til toppen

Andre utgaver

Access to English: Literature

Læreverket Access to English: Literature har vært en klar markedsleder innenfor programfaget Engelskspråklig litteratur og kultur helt siden faget ble innført i 2008. I den nye utgaven ble mange av de velprøvde og populære klassikerne beholdt, samtidig som vi introduserte nye og spennende tekster, kurs og opplegg.