ABC i alminnelig strafferett (Heftet)

Skal gjerningspersonen straffes?

Forfatter:

Bjarne Kvam

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202405908
Kategori: Journalistikk og mediefag , Strafferett og straffeprosess og Juridiske fag
Fag: Journalistikk og mediefag, Strafferett og straffeprosess
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen ABC i alminnelig strafferett

Den alminnelige strafferetten regulerer de allmenngyldige strafferettslige spørsmål som gjelder alle straffbare handlinger. Forfatteren gjennomgår og forklarer de fire hovedvilkårene som må være oppfylt for at en person skal kunne straffes, og drøfter den økende grad av kriminalisering som har skjedd de senere tiår. Spørsmålet er om kriminaliseringen har gått for langt.

Boka gir en innføring i strafferettens grunnleggende regler og tenkning. Leserne får svar på fundamentale spørsmål som hva en rettsregel er, hva en rettsstat er, og hvilken metode som skal brukes for å finne ut hva strafferettsrettsreglene innebærer. Deretter gir den en pedagogisk innføring i prinsipper og enkeltregler.

Bjarne Kvam henvender seg til personer uten spesielle forkunnskaper, som journaliststudenter og mediefolk, men boka vil også være nyttig for jusstudenter, jurister og andre som ønsker en første innføring eller oppdatering i emnet strafferett.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)
Bjarne Kvam er jurist og universitetslektor ph.d. ved Juridisk fakultet, Universitetet i Bergen. Han har tidligere vært journalist i 20 år i Bergensavisen og Bergens Tidende, og har skrevet flere fagbøker innen journalistikk og juss.