Å skrive akademisk (Ebok)

En veiviser for forskere

Forfatter:

Solveig Østrem

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 1.47 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202777630
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Estetiske fag , Språk og litteratur , Historie, religion og filosofi og Samfunnsvitenskap
Fag: Estetiske fag, Historie, religion og filosofi, Pedagogikk og lærerutdanning, Samfunnsvitenskap, Språk og litteratur
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Å skrive akademisk

Å skrive akademisk innebærer å orientere seg i et uoversiktlig og krevende landskap. Denne boka er et forsøk på å stake ut en kurs, peke på mulige veier og identifisere snublesteiner. Forfatteren tar for seg spørsmål knyttet til formålet med skrivingen og diskuterer hva som kjennetegner et godt akademisk språk. I boka rettes oppmerksomheten mot etiske, metodiske, politiske og praktiske dimensjoner ved forskeres skrivearbeid.

I denne reviderte utgaven er alle referanser til de forskningsetiske retningslinjene, som kom i ny utgave 2021, oppdatert.

Til toppen

Forfatter(e)

Solveig Østrem er professor i pedagogikk ved OsloMet – storbyuniversitetet. I undervisning og forskning har hun arbeidet mye med temaer i skjæringspunktet mellom politikk, profesjonsutøvelse, pedagogikk og etikk. Hun er spesielt opptatt av etiske spørsmål knyttet til pedagogisk arbeid i barnehagen og av hva som står på spill i den voksnes møte med barnet som subjekt.