Å skrive akademisk (Ebok)

En veiviser for forskere

Forfatter:

Solveig Østrem

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 154
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 2.46 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202701666
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Estetiske fag , Språk og litteratur , Historie, religion og filosofi og Samfunnsvitenskap
Fag: Estetiske fag, Historie, religion og filosofi, Pedagogikk og lærerutdanning, Samfunnsvitenskap, Språk og litteratur
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Å skrive akademisk

Å skrive akademisk innebærer å orientere seg i et uoversiktlig og krevende landskap. Denne boka er skrevet for å stake ut en kurs, peke på mulige veier og identifisere snublesteiner. Forfatteren tar for seg for seg spørsmål knyttet til formålet med skrivingen og diskuterer hva som kjennetegner et godt akademisk språk.

Innenfor samfunnsvitenskapelige og humanistiske fag er skriving blant forskerens viktigste redskaper i arbeidet med å utvikle ny kunnskap. I denne boka rettes oppmerksomheten mot etiske, metodiske, politiske og praktiske dimensjoner ved forskeres skrivearbeid. Forfatteren ønsker på denne måten å bidra til økt bevissthet om hvordan forskere og faglitterære forfattere kan skrive bedre tekster. Hun argumenterer for at det viktigste ikke er å få en tekst på trykk enklest mulig, men å arbeide systematisk for at tekstene som publiseres, er lesverdige og fører til nye erkjennelser. Slik utvikles en akademisk skrivekultur som understøtter kvalitet i forskningen.

Til toppen

Forfatter(e)

Solveig Østrem er professor i pedagogikk ved OsloMet – storbyuniversitetet. I undervisning og forskning har hun arbeidet mye med temaer i skjæringspunktet mellom politikk, profesjonsutøvelse, pedagogikk og etikk. Hun er spesielt opptatt av etiske spørsmål knyttet til pedagogisk arbeid i barnehagen og av hva som står på spill i den voksnes møte med barnet som subjekt.