Å se verden fra et annet sted (Heftet)

Medier, norskhet og fremmedhet

Forfatter:

Elisabeth Eide og Anne Hege Simonsen

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202258290
Kategori: Mediefag
Fag: Mediefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Å se verden fra et annet sted
Å se verden fra et annet sted utforsker norske forestillinger om det norske og det fremmede. Ved å analysere mediedekningen av drapet på Fadime Sahindal, reportasjer om India, debatten om slør og skaut og norske reiselivsreportasjer, viser forfatterne hvordan mediene marginaliserer "de andre" og deres synspunkter.

I Norge møter tradisjonelle forestillinger om "oss selv" og "de andre" sjelden kritikk, og bare unntaksvis brytes grensene ned til fordel for et inkluderende og mangfoldig "vi". Å se verden fra et annet sted utfordrer de kulturelle lukkemusklene i det norske samfunnet og utforsker alternative måter å forstå forholdet mellom "oss" og "dem" på.

Til toppen

Forfatter(e)
Elisabeth Eide er forfatter, journalist og medieforsker, ansatt på Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har gitt ut en rekke fagbøker, fem romaner og har bidratt til en rekke antologier og tidsskrifter.
Anne Hege Simonsen (f. 1965) er førsteamanuensis ved Institutt for journalistikk og mediefag, Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun er ph.d. fra Universitetet i Bergen i 2015 med en avhandling om nyhetsfotografier fra 22. juli. Hun har bakgrunn som journalist, redaktør av ukeavisa Ny Tid (1998-2000), forsker og faglitterær forfatter.