Å lykkes med naturfag (LK06)

Å lykkes med naturfag (2015) (Heftet)

Naturfag for den videregående skole

Forfatter:

Per Audun Heskestad, Ivar Karsten Lerstad, Harald Liebich, Agnete Engan og Harald Otto Liebich

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 104
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202458386
Kategori: Naturfag SF , Naturfag påbygging og Naturfag YF
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Naturfag SF, Naturfag YF, Naturfag påbygging
Nivå: Vg1, Yrkesfag Vg1
Komponent: Alternativ grunnbok
Om utgivelsen Å lykkes med naturfag (2015)

Å lykkes med naturfag Vg1 gir en kort og oversiktlig framstilling av fagstoffet fra læreplanen i naturfag studieforberedende. Boken er godt egnet for elever og privatister som ønsker en rask oversikt over faget og kan brukes ved siden av de vanlige lærebøkene. Den er også egnet for elever som kun bruker digitale læremidler i naturfag, og som ønsker en oversikt i bokform.

Fagstoffet i hvert kapittel er presentert på en kortfattet og strukturert måte, noe som gir elevene en rask og grei repetisjon over alle hovedområdene i læreplanen. Boka er rikt illustrert med figurer som gjør stoffet lettere tilgjengelig for eleven. Ved repetisjon til prøver og eksamen er boka et godt hjelpemiddel, men skal elevene oppnå høyeste karakter er ordinære lærebøker en forutsetning.

Å lykkes med naturfag har egne nettsider med interaktive oppgaver og film av øvinger til hvert kapittel.

Å lykkes med naturfag er en videreføring av Kort fortalt naturfag fra 2010.

Til toppen

Forfatter(e)

Engan er lektor med bred bakgrunn i realfag og hovedfag i pollenanalyse fra UiB i 1996. Hun har undervist i videregående skole siden 1995, blant annet ved Fagerlia vgs i Ålesund og St. Svithun vgs i Stavanger. Engan jobber nå som lektor ved Stavanger Katedralskole hvor hun underviser i kjemi, naturfag, biologi og matematikk.

Agnete Engan har jobbet med Kosmos siden 2008, først med nettsidene og som medforfatter siden 2013. Hun har også jobbet med oppgaver og løsningsforslag til Kjemien Stemmer nettsider.

Heskestad har lang erfaring med undervisning i videregående skole. Han arbeider ved Tertnes vgs, en skole med bl.a. studieforberedende, idrett og toppidrett. Heskestad underviser i biologi, naturfag og geografi og har også undervisningskompetanse i kjemi. Han er forfatter på Kosmos naturfag SF og har tidligere vært medforfatter på biologiverket til Cappelen Damm, Bios biologi 1 og 2.

Å lykkes med naturfag (LK06)
Å lykkes med naturfag VG1 gir en kort og oversiktlig framstilling av fagstoffet fra læreplanen i naturfag studieforberedende. Boka er godt egnet for elever og privatister som ønsker en rask oversikt over faget.