Å lede med hodet og hjertet (Heftet)

Serie: Skoleledelse som virker 

Forfatter:

Avis Glaze

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 152
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Reaching the heart of leadership
Oversatt av: Goveia, Ingvill Christina
Serie: Skoleledelse som virker
ISBN: 9788202580353
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Organisasjon og ledelse , Utdanningsledelse og Pedagogikk
Fag: Organisasjon og ledelse, Pedagogikk, Utdanningsledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Å lede med hodet og hjertet

Denne boken er gjennomsyret av Avis Glaze sitt syn på lederskap og mennesker: Vi må lede ikke bare med hodet, men også med hjertet. Glaze oppfordrer skolene til å investere i mennesker og til å kvalitetsutvikle egen organisasjon. Dette er nødvendig for å gjennomføre de endringer som må til for å skape en inkluderende og likeverdig utdanning for alle, en utdanning som kvalifiserer elevene for fremtidens samfunns- og arbeidsliv.

Med utgangspunkt i egne erfaringer fra alle nivåer i utdanningssystemet gir Glaze verdifulle innspill til kvalitetsarbeid både på individ-, organisasjons- og systemnivå. Boken er lettlest og krydret med gode eksempler fra praksis. Eksemplene viser forfatterens genuine opptatthet av det moralske imperativ: Det er elevene vi er til for, og alt vi foretar oss i skolen, må ha elevenes beste i sentrum.

Boken egner seg godt for kvalitetsutvikling i egen organisasjon. Etter hvert av de syv kapitlene foreslår forfatter konkrete tiltak som kan danne grunnlag for å utarbeide en aksjonsplan på den enkelte skole. Boken kan også anbefales for studenter på lærer- og rektorutdanninger.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Avis Glaze er en internasjonal leder på utdanningsfeltet. Hun har doktorgrad fra Ontario Institute for Studies in Education (OISE) ved University of Toronto. Glaze er en dyktig rådgiver og inspirator når det gjelder både undervisning, forbedring av elevprestasjoner, skolesystemutvikling og lederutvikling.

Bøker i serien