Å lede i usikkerhet (Ebok)

Forfatter:

Tom Karp

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 1.58 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202723941
Kategori: Organisasjon og ledelse
Fag: Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Å lede i usikkerhet

Å lede i usikkerhet beskriver hvordan organisasjoner kan håndtere strukturell, systemisk og permanent usikkerhet. På grunn av utviklingen innen blant annet teknologi, geopolitikk, økonomi og klima er usikkerhet en mer framtredende faktor enn noensinne. Økt usikkerhet gjør det vanskeligere å utføre situasjonsanalyser, samtidig som krav om raske beslutningsprosesser blir stadig vanligere. Situasjonen utfordrer bærende organisasjons- og ledelsesprinsipper som har tjent mange virksomheter lenge og godt.

Forfatteren viser hvordan organisasjoner gjennom økt desentralisering og selvstyring kan håndtere krevende operative hverdager. Blant virkemidlene er overføring av makt og beslutningsmyndighet til de miljøene som skaper og bærer kunnskapen. Boka baserer seg på ny, forskningsbasert kunnskap (og casestudier), og viser fram eksempler på ledere og virksomheter som tenker og gjør ting annerledes.

Å lede i usikkerhet er skrevet for ledere som vil lære om andre måter å organisere og lede på. Målgruppa er både praktiserende ledere og ledere som tar etter- og videreutdanninger innen faget.

Til toppen

Andre utgaver

Å lede i usikkerhet
Bokmål Heftet 2022
Forfatter(e)

Tom Karp er professor i ledelse ved Høyskolen Kristiania, samt professor II ved Høgskolen i Innlandet og Universitetet i Sørøst-Norge. Han har en doktorgrad i endringsledelse og en mastergrad i ledelse, og er sivilingeniør og bedriftsøkonom. Karp har tidligere vært toppleder i næringslivet, og har startet og ledet konsulentselskaper. Han har i tillegg jobbet mye med mental trening, mestring, prestasjoner og utvikling, innen toppidrett og i Forsvaret. Karp har tidligere utgitt fagbøkene Ledelse i sannhetens øyeblikk (2010), Endring i organisasjoner (2014), Det beste i deg (2015), Til meg selv (2016) og God nok ledelse (2019).