Å forske blant sine egne (Heftet)

Universitet og region - nærhet og uavhengighet

Forfatter:

Hans Chr. Garmann Johnsen, Anne Halvorsen og Pål Repstad

Legg i ønskeliste

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 319
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk/målform: Bokmål / Nynorsk
ISBN: 9788276348156
Kategori: Samfunnsvitenskap
Fag: Samfunnsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Å forske blant sine egne
Universiteter, høgskoler og forskningsinstitusjoner utfordres i økende grad til å være engasjerte i og nyttige for sin region og sitt nære miljø. For å være nyttige må forskerne kunne adressere problemstillinger i nærmiljøet. Men hva slags utfordringer støter man på når forskerne skal forske blant sine egne? Å forske blant sine egne presenterer et vidt spekter av case og historier fra forskere på Agder som har erfaring med å forske blant sine egne. Den trekker opp fordeler og utfordringer ved slik forskning og diskuterer også mer prinsipielle sider ved det at universiteter skal bli mer nyttige for sine egne regioner. Boken er egnet til refleksjon og debatt. Det er de ulike forskernes stemmer som først og fremst kommer fram.

Boken har forord av forskningsminister Tora Aasland.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Hans Christian Garmann Johnsen er professor i økonomi ved Institutt for innovasjon og arbeidsliv, Universitetet i Agder. Han har i en rekke år vært involvert i forskningsprosjekter om innovasjon og regional utvikling. I tillegg har han forfattet en rekke artikler og rapporter som er publisert internasjonalt.

Pål Repstad (f. 1947) er professor i religionssosiologi ved Fakultet for humaniora og pedagogikk, Universitetet i Agder. Sentralt forskningsfelt er endringer i norsk og nordisk religiøsitet. Repstad har utgitt en rekke fagbøker og lærebøker og er æresdoktor ved Uppsala universitet.