Å undervise om religion og livssyn på barnetrinnet (Heftet)

Forfatter:

Hans Hodne og Helje Kringlebotn Sødal

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202483142
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , KRLE og Lærerutdanning
Fag: KRLE
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Å undervise om religion og livssyn på barnetrinnet

Å undervise om religion og livssyn på barnetrinnet handler om skrifter, fortellinger, høytider, religionsutøvelse og estetikk i religioner og livssyn som er obligatoriske emner i KRLE-faget på barnetrinnet. Den har også med noe stoff om tro, lære og historie.

Boka ligger gjennomgående tett på kompetansemålene i læreplanen og er et supplement til tradisjonelle religionshistoriske innføringsbøker. Den gir faglig og fagdidaktisk inspirasjon og hjelp til undervisningen, og målgruppa er lærerstudenter i KRLE 1.–7. og lærere i grunnskolen.

Til toppen

Forfatter(e)
Hans Hodne er dosent ved Universitetet i Agder hvor han er dekan ved Fakultet for humaniora og pedagogikk. Hodne har undervist både i RLE-faget i grunnskolelærerutdanningene og i SRLE i barnehagelærerutdanningen. Han har skrevet og bidratt i flere bøker, blant annet Du og jeg, et læreverk i RLE for grunnskolen og Å undervise om religioner og livssyn på barnetrinnet.
Helje Kringlebotn Sødal er professor i idé- og kristendomshistorie ved Universitetet i Agder. Hun har utgitt en lang rekke artikler og bøker om kristendomshistorie, konfesjonskunnskap og religionspedagogikk, samt læreverket «Du og jeg» (2009-2011) for RLE-faget i grunnskolen.