100-dagerskoden (Ebok)

Hvordan mestre ny lederrolle og unngå fallgruver

Forfatter:

Agnethe Ellingsen

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 152
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 2.85 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202633219
Kategori: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag og Organisasjon og ledelse
Fag: Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen 100-dagerskoden

Nå i ny utgave!

100-dagerskoden er boken for deg som skal starte i en ny lederstilling – som toppleder, mellomleder eller førstegangsleder. Boken hjelper deg med forberedelsene til et eventuelt stillingsbytte, og til å forvalte din nye rolle slik at du unngår alle fallgruvene en nytilsatt leder kan gå i. Boken presenterer korte historier fra mellom- og toppledere i ulike sektorer som har trått feil, kombinert med relevant forskning.

Å starte i en ny lederrolle er spennende og utfordrende. En ny leder skal etablere tillit og legitimitet, ofte i en ny og ukjent organisasjon med mange nye medarbeidere og kolleger. Lederen vil gjerne vise initiativ og ambisjoner så raskt som mulig, men risikerer da å legge ut snubletråder for seg selv. Og snubler man i starten, blir det vanskelig å bygge opp sin lederposisjon.

100-dagerskoden presenterer fem sentrale faser i prosessen fra vurderingene rundt ny lederjobb til veletablert leder, og gir råd om hvordan du skal takle dem for å lykkes:

  • Forfasen – perioden før du takker ja til lederjobben. Du må finne ut om du er riktig for virksomheten, og om virksomheten er riktig for deg.
  • Oppstartsfasen – hvetebrødsdagene, fylt av spenning og forventninger. Du blir kjent med de ansatte og virksomheten.
  • Overraskelsesfasen – virksomheten har noen sider du ikke kjente til. Opplever du kanskje uventet motstand? Du justerer din oppfatning av virksomheten og din egen rolle.
  • Posisjoneringsfasen – du etablerer tillit, troverdighet og legitimitet som leder. Med økt selvtillit blir du mere offensiv i rollen.
  • Fremtidsfasen – som etablert leder kan du nå få gjennomslag for dine planer for utvikling og endring i organisasjonen.

E-boken tilsvarer 2. trykte utgave 2016.

Til toppen

Andre utgaver

100-dagerskoden
Bokmål Innbundet 2016
Forfatter(e)

Agnethe Ellingsen underviser i ledelsesfag ved Markedshøyskolen. Hun har en MBA fra NHH og er i tillegg sertifisert coach med tilleggsutdanning innen organisasjons- og relasjonscoaching. Hun har omfattende erfaring med organisasjons- og talentutvikling, lederutvikling og lederutvelgelse, blant annet fra rollen som fagdirektør i Mercuri Urval.  Som konsulent har hun jobbet på tvers av bransjer, i både inn- og utland, og benyttes hyppig som foredragsholder. De siste årene har hun blant annet jobbet som karriererådgiver og ledertrener for ledere som skal tre inn i ny lederrolle.